Nieuws
Truckwereld

Nieuws

Het laatste nieuws over Mercedes-Benz Trucks.

Wilt u alles te weten komen over het reilen en zeilen in de wereld van Mercedes-Benz? Neemt u eens een kijkje in onze Media Newsroom. Daar worden alle persberichten gepubliceerd en vindt u – zowel als consument als journalist – informatie over de meest recente ontwikkelingen.

DHL Global Forwarding kiest voor Mercedes-Benz Actros 2133

DHL Global Forwarding nam onlangs acht nieuwe Mercedes-Benz Actros 2133 in gebruik. De vier trekkers en evenveel bakwagens zullen worden ingezet bij de zogenaamde ‘milkruns’ van de koerierspecialist doorheen het hele land. De keuze voor de voertuigen, die geleverd worden via leasingspecialist Fraikin, was er één op basis van zuinigheid, milieuvriendelijkheid en betrouwbaarheid. Toch speelde ook het geboden chauffeurscomfort een doorslaggevende rol.

De Actros L: Mercedes-Benz Trucks voert een nieuwe norm in het premiumsegment voor langeafstandstrucks in

Stuttgart – Sinds 1996 heeft de Mercedes-Benz Actros de lat in het langeafstands- en distributievervoer bijzonder hoog gelegd, en dat zowel op het vlak van efficiëntie en veiligheid als dat van comfort. Ook de nieuwste generatie van de Actros heeft vanaf 2018 met een groot aantal innovaties op het vlak van digitalisering, netwerken en veiligheid al meer dan eens voor nieuwe mijlpalen gezorgd. Innovaties zoals de multimediacockpit, de MirrorCam, de functies voor deels geautomatiseerd rijden en de verbeterde veiligheidssystemen garanderen dat de Actros op bewonderenswaardige wijze aan de almaar hogere eisen van de vervoersector tegemoet komt en tegelijk de bestuurder op een duurzame manier ondersteunt bij het uitvoeren van zijn of haar opdrachten. Nadat Mercedes-Benz Trucks in 2021 al twee nieuwe modellen heeft uitgebracht – de Actros F waarbij de focus op functionaliteit ligt en de beperkte serie Actros Edition 2 – introduceert de constructeur nu ook de Actros L, de grootste en meest luxueuze uitvoering van deze succesvolle modelreeks. Deze zware truck met conventionele dieselaandrijving kan vanaf 1 juli 2021 in heel Europa besteld worden en gaat vanaf november 2021 in productie.

TLW Group bestelt 62 Mercedes-Benz Actros 1848

Tradova, dat in november 2020 werd overgenomen door de Luxemburgse TLW Group, plaatste via het moederbedrijf onlangs een bestelling van 62 nieuwe Actros 1848 LS Big Space met een verlaagd chassis, waarvan Mercedes-Benz Trucks Belux en concessiehouder CAR Avenue Mercedes-Benz Trucks nu de eerste vijf exemplaren afleverden. Een levering die meteen ook de intrede van het merk met de ster bij de TLW Group betekent.Tradova, dat in november 2020 werd overgenomen door de Luxemburgse TLW Group, plaatste via het moederbedrijf onlangs een bestelling van 62 nieuwe Actros 1848 LS Big Space met een verlaagd chassis, waarvan Mercedes-Benz Trucks Belux en concessiehouder CAR Avenue Mercedes-Benz Trucks nu de eerste vijf exemplaren afleverden. Een levering die meteen ook de intrede van het merk met de ster bij de TLW Group betekent.

Vrachtwagens van Mercedes-Benz betalen automatisch voor brandstof aan Shell stations: Mercedes-Benz Trucks en Shell testen met succes digitale brandstofbetalingen

Stuttgart (Duitsland) – Mercedes-Benz Trucks zet opnieuw een belangrijke stap voorwaarts in de digitalisering van zijn voertuigen. Bij praktijktests hebben Actros-vrachtwagens van Mercedes-Benz hun brandstof voor het eerst automatisch betaald aan Shell-pompstations in Stuttgart (Duitsland). De experts van Mercedes-Benz Trucks en Shell installeerden een nieuw prototype van de eerder voorgestelde digitale Truck-ID van Mercedes-Benz Trucks in het dashboard, in combinatie met een prototype van een digitale tankkaart met Shell SmartPay API-technologie. De Truck-ID werkt als een geïntegreerde identiteitskaart, waardoor de transacties op unieke wijze worden toegewezen aan en ondertekend door het voertuig. Shell SmartPay API fungeert als een gegevenstransmitter – API staat voor Application Programming Interface – en maakt het mogelijk om tankkaarten te digitaliseren en brandstof via de boordcomputer van de vrachtwagen te betalen in Shell-vestigingen. De Mercedes-Benz Actros-vrachtwagens die voor de test werden gebruikt, zijn normale serievoertuigen waarvan de software werd uitgebreid met functies om de betaalservice te autoriseren.

Slim waarschuwingsconcept: voortaan kunnen nog meer vrachtwagens worden uitgerust met Sideguard Assist van Mercedes-Benz Trucks

Stuttgart – Ongevallen met vrachtwagens die rechts afslaan behoren tot de ernstigste ongevallen die kunnen gebeuren in de stad, en niet alleen voor zwakke weggebruikers zoals fietsers en voetgangers maar ook voor de chauffeurs zelf. Om dergelijke ongevallen zo veel mogelijk te vermijden of ten minste hun gevolgen te beperken, heeft Mercedes-Benz Trucks in 2016 zijn optionele Sideguard Assist (S1R) geïntroduceerd als een oplossing die af fabriek wordt ingebouwd in heel wat modellen uit het Actros-, Arocs- en Econic-gamma. Voor de meeste van deze modellen is Sideguard Assist ook verkrijgbaar als een retrofit-oplossing, die dezelfde bescherming biedt als de versie die af fabriek wordt ingebouwd. Sinds april 2021 kan deze ook worden ingebouwd in de jongste Actros- en Arocs-generatie. Zelfs de Mercedes-Benz Actros F, een basistrekker met een sleepvermogen van 18 ton en meer, die volledig in het teken van functionaliteit staat, kan met het systeem worden uitgerust. En dat is nog niet alles: voor modellen waarin Sideguard Assist (S1R) niet kan worden geïnstalleerd, biedt Mercedes-Benz Trucks Sideguard Assist basic aan als retrofit-oplossing.

Daimler Truck AG en Volvo Group engageren zich volledig voor brandstofcellen op waterstof – lancering van de nieuwe joint venture cellcentric

Stuttgart (Duitsland) / Göteborg (Zweden) – Daimler Truck AG en Volvo Group, twee marktleiders uit de bedrijfsvoertuigensector, presenteerden vandaag het stappenplan voor cellcentric, hun baanbrekende nieuwe joint venture voor brandstofceltechnologie. Het eerste engagement van dit type in de sector wil het gebruik van brandstofcellen op waterstof in langeafstandsvrachtwagens e.a. versnellen. Cellcentric heeft de ambitie om uit te groeien tot een toonaangevende, wereldwijde fabrikant van brandstofcelsystemen en zal een van de grootste fabrieken voor de serieproductie van brandstofcelsystemen bouwen, die in 2025 in gebruik zal worden genomen. Om de implementatie van brandstofcelsystemen op basis van waterstof te versnellen, roepen de twee aandeelhouders van cellcentric de EU op om een geharmoniseerd beleidskader te scheppen om de ontwikkeling van de technologie tot een leefbare commerciële oplossing te maken.

Daimler Truck AG voert ingrijpende management  en organisatiewijzigingen door als voorbereiding op een onafhankelijke toekomst

Stuttgart – Met het oog op zijn afsplitsing van Daimler AG en zijn onafhankelijke notering op de beurs van Frankfurt, die gepland zijn voor eind 2021, maakt Daimler Truck AG de samenstelling van zijn nieuwe Raad van Bestuur en een reeks belangrijke management- en organisatiewijzigingen bekend, die vanaf 1 juli 2021 zullen worden doorgevoerd. Deze veranderingen zijn bedoeld om Daimler Truck AG efficiënter te maken, de besluitvorming te versnellen en beter in te spelen op de behoeften van klanten over de hele wereld.

Zestien nieuwe Mercedes-Benz Arocs voor Declercq Stortbeton

Declercq Stortbeton is al jaren de aanspreekpartner voor beton en betonpomp in West-Vlaanderen, zoals het bedrijf het zelf zegt. Een verhaal dat nog lang niet ten einde is trouwens, want binnenkort begint het bedrijf aan een nieuw hoofdstuk waarbij het in Zeebrugge beton zal leveren voor de tunnelelementen voor de Scheldetunnel van het Oosterweelproject in Antwerpen. De investering in zestien nieuwe Mercedes-Benz Arocs staat overigens geheel los van dat nieuwe contract, dat binnenkort immers voor nog tien bijkomende nieuwe voertuigen zal zorgen.

FB Logistics maakt als eerste gebruik van ‘Mercedes-Benz Certified’

Mercedes-Benz Trucks staat voor kwaliteit. Overigens niet alleen wanneer het gaat om nieuwe trucks, want ook de tweedehands trucks van het merk met de ster voldoen aan de hoogste vereisten. Dat zet Mercedes-Benz nu nog extra in de verf met ‘Mercedes-Benz Certified’, een nieuw kwaliteitslabel dat klanten een kwaliteitsbelofte biedt, waar ze op kunnen bouwen. België is een van de eerste landen die uitpakt met ‘Mercedes-Benz Certified’ en FB Logistics, dat gevestigd is op Brucargo is de eerste Belgische klant, die het nieuwe certificaat in ontvangst mocht nemen bij de aankoop van een Actros 2548 met BDF-chassis.

Van Mossel vanaf 1 april 2021 ook dealer van Mercedes-Benz Trucks te Antwerpen

Van Mossel Automotive Groep, met Belgisch hoofdkantoor in Antwerpen, en Mercedes-Benz hebben een overeenkomst bereikt betreffende de verkoop en service van Mercedes-Benz Trucks te Antwerpen. Met deze uitbreiding wil Van Mossel haar ambities om te groeien op de Belgische markt verderzetten. Recent was Van Mossel ook nog verantwoordelijk voor de grootste dealerovername sinds 2017 met de overname van de dealergroepen Fidenco in België en Autopolis in Luxemburg.

Nu verkrijgbaar: premières van Mercedes-Benz Trucks voor meer veiligheid op de weg

Stuttgart – Als het op een maximaal veiligheidsniveau aankomt, is Mercedes-Benz Trucks altijd al een pionier in de vrachtwagensector geweest. De constructeur investeert elk jaar honderden miljoenen euro’s in onderzoek en ontwikkeling opdat rijhulpsystemen de chauffeurs nog beter zouden bijstaan in hun werk en de veiligheid voor alle weggebruikers zouden verhogen. De meest recente voorbeelden daarvan zijn Active Sideguard Assist met geautomatiseerde remfunctie en Active Drive Assist 2 met automatische noodstopfunctie, dat in de herfst van 2020 aan de wereld werd voorgesteld. Met onmiddellijke ingang kunnen klanten in 24 Europese landen en bepaalde niet-Europese markten de nieuwe assistentiesystemen bestellen voor bepaalde vrachtwagens van Mercedes-Benz Trucks. De productie gaat in juni 2021 van start.

Wasserij Dumoulin kiest voor nieuwe Actros 2127

Industriële wasserij Dumoulin uit Komen is gespecialiseerd in dienstverlening aan de ziekenzorg. Het verhuurt en onderhoudt zowel bedlinnen als uniformen voor ziekenhuizen, woonzorgcentra en gehandicaptenopvang, terwijl een tweede bedrijf van de familie Dumoulin instaat voor het onderhoud van de bewonerswas van inwoners van woonzorgcentra en psychiatrische instellingen. Een vloot van 22 Mercedes-Benz trucks garandeert de logistieke afhandeling van deze activiteiten en daarin speelt de nieuwe Actros sinds kort een belangrijke rol.

Traflux biedt zijn klanten dankzij Actros 2836 met persopbouw en kraan afvaltotaaloplossing

Traflux is een relatief jong bedrijf, dat dankzij zijn zaakvoerders toch over een ruime expertise in het ledigen, plaatsen en onderhouden van ondergrondse afvalsystemen beschikt. Met de aankoop van zes nieuwe Mercedes-Benz Actros met pers, kraan en weegsysteem is het bedrijf uit Houthalen vandaag echter klaar om zijn klanten een kostefficiënte totaaloplossing aan te bieden, die verder gaat dan de ondergrondse afvalsystemen alleen.

2021   een jubileumjaar voor Daimler Trucks and Buses

Stuttgart – 2021 is een bijzonder jaar voor Daimler Trucks and Buses – niet minder dan vier jubilea dienen zich aan: in 1896 stelde Gottlieb Daimler de eerste vrachtwagen voor; in 1946 zwoegde de eerste Unimog als een prototype over ongebaand terrein; vijf jaar later, in 1951, volgde Otto Kässbohrer met de eerste bus met zelfdragende structuur – Setra; en in 1996 ten slotte zag het prototype van de moderne truck, de Mercedes-Benz Actros, het licht.

Vijf nieuwe Actros 2127 voor Dematra

Dematra uit Deinze is al jaren gespecialiseerd in fijnmazige distributie in de Benelux en warehousing van droge voeding. Het bedrijf versterkte onlangs zijn distributievloot met vijf Actros 2127 trucks. Een opvallende keuze, aangezien Dematra tot nu toe altijd voor de Atego koos als distributievoertuig.

Daimler Truck AG en Cummins Inc. kondigen wereldwijd plan voor motoren van middelzware bedrijfsvoertuigen aan

Stuttgart (Duitsland) / Columbus (Indiana, VS) – Daimler Truck AG en Cummins Inc. (NYSE: CMI), wereldmarktleider inzake energie en onafhankelijke motorfabrikant, hebben een principeakkoord aangekondigd voor de oprichting van een wereldwijd strategisch partnerschap voor de bouw van middelzware motorsystemen. De ondernemingen voegden eraan toe dat ook andere samenwerkingsmogelijkheden worden geëvalueerd.

De verkoop van de Actros F en Edition 2 gaat van start

Göteborg (Zweden) / Stuttgart (Duitsland) – Daimler Truck AG en Volvo Group voltooiden 1 maart de transactie om de eerder aangekondigde joint venture voor brandstofcellen op te richten. Volvo Group verwierf een belang van 50 procent in het bestaande Daimler Truck Fuel Cell GmbH & Co. KG voor een bedrag van ongeveer 600 miljoen euro, cash en zonder schulden. Het doel bestaat erin de nieuwe joint venture tot een wereldwijd toonaangevende fabrikant van brandstofcelsystemen te maken en de wereld tegen 2050 een belangrijke stap dichter bij een klimaatneutraal en duurzaam transport te brengen. Daimler Truck AG en Volvo Group zijn overeengekomen om de onderneming om te dopen tot cellcentric GmbH & Co. KG.

Wintertest met vrachtwagens van Mercedes-Benz trucks: eActros en eEconic nemen het op tegen Koning Winter

Stuttgart – Twee nagenoeg productierijpe prototypes van de batterijaangedreven elektrische vrachtwagens van Mercedes-Benz zoeken sneeuw en ijs op, zowel tijdens dagelijkse transportactiviteiten bij klanten als bij intensief gebruik op het testcircuit. 

Daimler Truck AG sluit COVID jaar 2020 met vertrouwen af en noteert sterke verkoopstijging in 2021

Stuttgart – In de eerste twee kwartalen van 2020 heeft Daimler Truck AG een aanzienlijke omzetdaling genoteerd in zijn belangrijkste markten, die bovendien zwaar te lijden hadden onder de economische impact van COVID-19. Over het hele boekjaar gezien, bedroeg de achteruitgang zowel in Noord-Amerika als in de EU30-regio ongeveer 30 procent. In het tweede kwartaal, dat het ergst werd getroffen door COVID-19, tekende de vrachtwagenmarkt in Noord-Amerika en Europa zelfs meer dan 50 procent verlies op in vergelijking met april en mei 2019. Dat had uiteraard gevolgen voor het aantal verkochte voertuigen, de omzet en het rendement op de omzet. Met ongeveer 378.500 geleverde vrachtwagens en bussen, lag het aantal verkochte voertuigen van Daimler Trucks & Buses in 2020 ongeveer een derde onder het niveau van het jaar ervoor (vorig jaar: 521.100). Als gevolg van die aanzienlijke daling, zag de onderneming ook haar omzet zakken tot ongeveer € 35 miljard (vorig jaar: € 44 miljard). De bijgestelde inkomsten voor intresten en belastingen (EBIT) bedroegen € 678 miljoen (vorig jaar: € 2,672 miljard). Het bijgestelde omzetrendement bedroeg 2,0 procent in 2020, een aanzienlijke daling ten opzichte van de 6,0 procent het jaar ervoor. De cashflow voor intresten en belastingen (CFBIT) bedroeg over hetzelfde jaar € 2,513 miljard (vorig jaar: € 2,654 miljard).

De verkoop van de Actros F en Edition 2 gaat van start

Martin Daum, de CEO van Daimler Truck AG, is de nieuwe voorzitter van de Raad voor bedrijfsvoertuigen van de Europese Vereniging van Automobielconstructeurs (ACEA), die de CEO’s van de toonaangevende Europese vrachtwagen-, bestelwagen- en busfabrikanten samenbrengt.

De verkoop van de Actros F en Edition 2 gaat van start

Stuttgart – De nieuwe Actros F is een instap in de wereld van Mercedes-Benz Trucks en is meer bepaald bestemd voor klanten die naar een functionele truck uitkijken, maar die niet per se elke nieuwe innovatie van de nieuwste generatie van de Actros nodig hebben. Zij willen een truck met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding en met het echte DNA van Mercedes-Benz Trucks. Klanten in 24 EU-landen en bepaalde markten buiten de EU kunnen dit model, waarvan het ontwerp volledig op een maximale functionaliteit en efficiëntie afgestemd is, vanaf nu bestellen. De productie gaat in april van start.

Eerste 5 assige Actros SLT ter wereld rijdt in België

Jan Coesens Transport uit Schendelbeke nam onlangs de eerste van twee nieuwe Actros 5363LS SLT GigaSpace 10x4 in ontvangst. Deze vijfassige uitvoering van de nieuwe Actros mag een wereldprimeur genoemd worden die Mercedes-Benz Trucks Belux in samenwerking met zijn ombouwpartners heeft gerealiseerd. Jan Coesens Transport is met deze vijfassige trekker niet aan zijn proefstuk toe, maar het gaat wel om hun eerste trekker met vijf assen die een ster op de neus heeft.

Mercedes-Benz Trucks voert met ‘Mercedes-Benz Certified’ een nieuw label voor tweedehands trucks in   10 vragen en antwoorden over de nieuwe kwaliteitsbelofte

Niet alleen de nieuwe voertuigen van Mercedes-Benz Trucks zijn topklasse. Ook de tweedehands trucks van Mercedes-Benz voldoen aan de hoogste vereisten. En de beste trucks in dat aanbod dragen vanaf nu het nieuwe label ‘Mercedes-Benz Certified’.

Linde en Daimler Truck AG werken samen aan pompsysteem om vloeibaar waterstof in vrachtwagens te tanken

Stuttgart, Duitsland / Guildford, Verenigd Koninkrijk – Linde (NYSE: LIN; FWB: LIN) en Daimler Truck AG hebben een overeenkomst ondertekend om samen een nieuwe pomptechnologie te ontwikkelen om brandstofcelvrachtwagens van vloeibaar waterstof te voorzien. Met deze samenwerking willen de partners het tankprocedé met waterstof zo eenvoudig en praktisch mogelijk maken.

Mercedes-Benz Trucks wint Truck Innovation Award 2021

Jury van ‘International Truck of the Year’ (IToY) reikt prestigieuze onderscheidingen uit aan zuiver elektrische vrachtwagens van Mercedes-Benz en prijst de totaalaanpak van de elektrische mobiliteit.

Schelfhout truck

Luminar Technologies, Inc., wereldmarktleider op het gebied van hard- en software voor lidarsensoren voor auto’s, en Daimler Truck AG, ‘s werelds grootste constructeur van bedrijfsvoertuigen, hebben vandaag een strategisch partnerschap aangekondigd om sterk geautomatiseerde vrachtwagens mogelijk te maken, in de eerste plaats op snelwegen.

500 20c0640 01 low res

Daimler Trucks en Waymo hebben een breed en wereldwijd strategisch partnerschap afgesloten om zelfrijdende vrachtwagens van niveau 4 op de markt te brengen. In eerste instantie zullen ze Waymo’s toonaangevende technologie voor autonoom rijden combineren met een unieke versie van Daimlers Freightliner Cascadia om autonoom rijden mogelijk te maken.

Schelfhout truck

Brussel – Mercedes-Benz zet zijn praktijktests met de batterijaangedreven Mercedes-Benz eActros voort. De zuiver elektrische vrachtwagen wordt voor het eerst ingezet door een Belgische logistieke onderneming, meerbepaald Van Mieghem Logistics. Het familiebedrijf, dat zich specialiseert in internationaal transport en nationale distributieservices, test de eActros op zijn dagelijkse distributieroutes tot 200 kilometer rond zijn hoofdkwartier in het Belgische Saintes.

Slipcursusservicepartner foto31

Vier chauffeurs die onlangs deelnamen aan een wedstrijd van Service Partner, de serviceacties van Mercedes-Benz Trucks, mochten op zaterdag 3 oktober 2020 het spekgladde slipcursusparcours van Jesco in Puurs-Sint-Amands op. Met de mondmaskers en de handgels in de aanslag werd het een leerrijke voormiddag, waarbij gepast remmen en sturen de doorslag gaf.

Schelfhout truck

Stuttgart/Esslingen – In juni van dit jaar kondigde Daimler Truck AG aan dat de onderneming zich zou blijven inspannen opdat Daimler Truck Fuel Cell GmbH & Co. KG snel van start zou kunnen gaan met de serieproductie van brandstofcellen. Experts van Daimler hebben het voorbije decennium al een uitgebreide knowhow op dat domein opgebouwd en de nodige productieprocessen en -methodes ontwikkeld. 

Persbericht1

Bij de vernieuwing van het wagenpark koos Brandweer Zone Antwerpen eens te meer voor Mercedes-Benz. Onlangs werden vijf voertuigen van de technische interventieploeg door Arocs 5 modellen vervangen.

Omhoog