De eActros en zijn services
eMobility

De eActros en zijn services

Meer dan een truck.

Duurzaam, toekomstgericht, gedreven door innovatie en stil: dat is de eerste volledig elektrische truck van Mercedes‑Benz Trucks. De eActros is echter meer dan gewoon een truck. Hij maakt deel uit van de geïntegreerde eActros-oplossing, die naast de truck met de klassieke services ook nog de nieuwe eConsulting en innovatieve digitale oplossingen omvat. Alles om dichter bij het doel van lokaal emissievrij rijden te komen.

De eActros 300 trekker vergroot de portefeuille voor plaatselijk CO2-neutraal zwaar distributietransport in stedelijke omgevingen. Als onderdeel van de geïntegreerde eActros oplossing maakt de eActros 300 trekker dus ook een naadloze transformatie van het wagenpark naar lokale nuluitstoot mogelijk.

De eActros verschijnt op de weg in twee varianten met drie of vier batterijen. Elk van deze speciale lithium-ion-accu's is een echte krachtpatser, met een geïnstalleerd vermogen van ongeveer 112 kWh3005. Dat betekent een totale accucapaciteit van ongeveer 3363004 respectievelijk 448 kWh3004. Deze energie maakt het mogelijk om afstanden tot 330 km3006 of 400 km3002 af te leggen, waarbij het precieze rijbereik onder andere afhankelijk van de topografie, het rijgedrag van de bestuurder, de buitentemperatuur, de lading en de opbouw kan variëren. Met zijn behoorlijk uithoudingsvermogen is de eActros gemaakt voor zwaar distributietransport in stedelijke gebieden.

Simuleer uw toepassing in de rijbereikcalculator.

EActros content reach
EActros content charging

Tankstation wordt laadstation. Het gestandaardiseerde oplaadsysteem maakt het opladen van de eActros zo intuïtief mogelijk: stel de elektronische handrem in, ontgrendel het voertuig, sluit de CCS Combo 2 stekker aan op de laadaansluiting van het voertuig (deze vergrendelt automatisch), en het laadproces kan beginnen!

Met een laadvermogen van 160 kW duurt het iets meer dan een uur om van 20 naar 80 % te gaan (met drie batterijen3009) of ongeveer anderhalf uur (met vier batterijen) om weer op weg te gaan. De gemiddelde laadtijd hangt onder meer af van de buiten- en voertuigtemperatuur, het laadniveau van de batterijen en het laadvermogen van het laadstation. Om het stroomgeleide laadproces te beëindigen, moet de stoptoets naast de laadaansluiting ingedrukt worden en moet het voertuig ontgrendeld worden.

Pano eActros tractor

Natuurlijk wordt de eActros standaard geleverd met beproefde hulpsystemen van Mercedes-Benz Trucks, die bestuurders vooral in de stad ondersteunen: van Stability Control Assist, Lane Keeping Assist, concentratiehulpsysteem en Sideguard Assist over Active Brake Assist 5 en Tyre Pressure Monitoring tot overhelregeling.287 De bestuurderscabine wordt bovendien met een nieuwe brandmelder en een alarmsysteem uitgerust, om bestuurders in noodgevallen tijdig te waarschuwen. Zo willen we het werk in het zware distributievervoer in de stad veilig en efficiënt maken.

Bovendien zijn alle eActros-varianten standaard uitgerust met het wettelijk verplichte Acoustic Vehicle Alert System. Dit is een hoorbaar waarschuwingssysteem dat bij snelheden tot 60 km/u in werking treedt om de weggebruikers over het voertuig te informeren. Dit kan voor meer veiligheid zorgen.

EActros content safety

De specifieke e-as van Mercedes‑Benz Trucks met twee motoren, een continu vermogen van 330 kW en een topvermogen van 400 kW zorgt voor onmiddellijke en krachtige acceleraties.Deze overweldigende rijervaring wordt ondersteund door een tweeversnellingsbak en een laag zwaartepunt.

Dankzij de standaard ingebouwde Multimedia Cockpit en MirrorCam, het bijzonder lage geluidsniveau in de bestuurderscabine en de geringe trilling (omdat er zich geen motor onder de cabine bevindt), is rijden en werken in de eActros zo ontspannen en stressvrij mogelijk.

Bij onderhoud wordt u door de Mercedes‑Benz Trucks servicepartner professioneel begeleid – in de werkplaats en ter plaatse door onze OnRoadService.

Hoge benuttingsgraad van het voertuig en volledige controle van alle servicekosten tegen aantrekkelijke tarieven – het servicecontract Mercedes‑Benz Trucks Complete met Mercedes‑Benz Trucks Uptime maakt het mogelijk met een servicepakket op maat. Hierbij worden enkel originele onderdelen van Mercedes‑Benz Trucks gebruikt, die kunnen bijdragen tot het waardebehoud van uw vrachtwagen.

Mercedes‑Benz Trucks Complete in combinatie met Mercedes‑Benz Trucks Uptime: Uw volledig-zorgeloos-pakket!

Uw volledig-zorgeloos-pakket.

  • Controle van alle servicekosten
  • Uitgebreid dienstenpakket voor alle werkplaatsdiensten met inbegrip van slijtageonderdelen.
  • Uitsluitend Originele onderdelen van Mercedes‑Benz Trucks
  • Begeleiding en ondersteuning van termijncoördinatie tot factuurcontrole
  • Intelligente integratie in een netwerk met Mercedes‑Benz Trucks Uptime.
  • Bijzonder aantrekkelijke maandelijkse bedragen
  • Looptijden van het servicecontract tot 6 jaar en tot 360.000 km, afhankelijk van de voertuiguitrusting

Als aanvulling op de wettelijke garantie biedt Daimler Truck een in de tijd uitgebreide garantie3007 voor de aandrijflijn en de hoogspanningsbatterij.

De eActros hoeft zich niet te verbergen voor onze conventionele Actros. Zo bieden wij onze klanten met betrekking tot “tweedehands vrachtwagens” via onze beproefde TruckStore ook voor de eActros aantrekkelijke buy-back-aanbiedingen aan.

EActros content truckstore

Uitgebreide informatie over de eActros en zijn mogelijkheden zijn bij uw Mercedes-Benz Trucks dealer te verkrijgen.

 
Een selectie van de eActros-modellen
vergeleken.
Max. voertuiglengtes 9.300 mm 6.150 mm
Breedte 2.500 mm/Aluvelgen 2.550 mm 2.500 mm/Aluvelgen 2.550 mm
Bouwreeks 983.003 983.493
Wielbasis 5.500 mm 4.000 mm
Max. toegelaten massa 19 t 19 t (40 t)
Nuttig laadvermogen zonder opbouw 10,6 t ca. 10,4 ton
Cabine/Motortunnel M Classic Space/Motortunnel 170 mm M Classic Space/Motortunnel 170 mm
Asbelasting (luchtvering) 8,0/11,5 8,0/11,5
Motorvermogen (max./cont.) 400/330 kW 400/330 kW
Interface elektrische krachtafnemer – Low Power Piek: 32 kW (bij 50% SoC); cont.: 20 kW (bij 50% SoC) Momenteel in ontwikkeling
Interface elektrische krachtafnemer – High Power Piek: 52 kW (bij 50% SoC); cont.: 30 kW (bij 50% SoC) Momenteel in ontwikkeling
Max. snelheid 89 km/u 89 km/u
Transmissie 2 versnellingen (+2 achteruit) 2 versnellingen (+2 achteruit)
Batterijen Lithium-ionbatterijen Lithium-ionbatterijen
Aantal batterijenpacks 3 3
Rijbereik Tot 330 km3006 Tot 220 km3013
Installeer accucapaciteit 336 kWh3004 met 3 packs (telkens 112 kWh) 336 kWh3004 met 3 packs (telkens 112 kWh)
Laadcapaciteit Max. 160 kW Max. 160 kW
Laadtijd3009 20 – 80 %: ~ 1u 15 min 20 – 80 %: ~ 1u 15 min

Li-ion – UN 38.3.

UN 38.3 testsamenvatting.
Fabrikanten en verdelers van lithium-bevattende cellen of batterijen die na 30 juni 2003 zijn geproduceerd, moeten de in het handboek voor tests en criteria deel III, onderdeel 38.3, punt 38.3.5, vastgestelde samenvatting van de tests en criteria ter beschikking stellen.Op deze pagina vindt u de overeenstemmende testsamenvattingen voor uw Mercedes‑Benz Trucks voertuigen.Bijkomende informatie over gevaarlijke stoffen is beschikbaar op de website “Beheer van gevaarlijke goederen stoffen”.

Boordnet- en aandrijfbatterijen.
Hier vindt u de UN 38.3 testsamenvatting die u nodig hebt voor het transport van uw Mercedes‑Benz Trucks voertuigen met lithium-iontechnologie.

Testcertificaat downloaden

Omhoog